maandag 18 mei 2015

Wat helpt wél tegen eenzaamheid?

Maar dan... God zelf grijpt in! En hoe!

Dieke wordt verliefd op iemand anders. En dat vertelt ze eerlijk aan Vera. Vera is er kapot van. Na zo'n twee maanden weer intensief contact, nu weer kappen? Het lukt hen allebei niet elkaar zomaar los te laten. Maar Dieke, ze keurt een relatie goed, ook vanuit Bijbels oogpunt, merkt van Hoger Hand dat ze de relatie met Vera moet verbreken.
"Vera, God zegt mij dat we moeten stoppen. Dat dat beter is voor jou."
En samen zetten ze, nu definitief, een punt achter de relatie.
Vera wil wel 'gewoon' contact houden, maar Dieke is heel standvastig en breekt met alles.

Hoewel Vera weet dat het beter is zo, is haar gevoel er nog helemaal niet bij.

Als ze naar een open dag gaat van haar oude VO, ziet ze daar Dieke weer. Maar... Dieke ziet haar niet. Of wil ze haar niet zien?
Vera gaat de confrontatie aan en spreekt Dieke aan. Gewoon, onschuldig, als gewone vriendin.
Maar... dan komt er ruzie. De boosheid spat er aan alle kanten af en Dieke geeft duidelijk aan dat ze geen contact meer wil en aankan met Vera. Het is nu gewoon klaar!

Vanaf dat moment is Vera los van haar. Begint ze zich af te vragen: wat zag ik eigenlijk in haar? En... waar is die hevige verliefdheid nu?

Evengoed blijft het een worsteling van alleen zijn, geen maatje, geen intieme vriendin meer. En plek maken voor het verwerken van zieke vader, die gelukkig goed opknapt. Maar toch... Het stormt in Vera's hoofd, het blijft malen en ze wordt er gek van.

Nu heeft ze al zoveel gedaan om los te komen van mensen en zich vast te klampen aan God, maar het lukt maar niet. Een kettinkje hielp niet. Een tattoo hielp niet. Toegeven aan verliefde gevoelens hielp niet. Elke maand laat ze voor zich bidden tijdens de Sing-in. Maar het helpt niet. Wat helpt wél??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten