zaterdag 7 maart 2015

Homo's horen erbij in de kerk!!

De rust lijkt inmiddels weer wat weergekeerd in huis, maar feit is dat Vera door een rouwproces moet, wat erg veel van haar vraagt. Het is een bezig bijtje, dus ik vraag me af of ze wel kans krijgt er voldoende tijd voor te nemen. Of misschien ziet ze dat niet zitten? Is de confrontatie nog te groot? Is ze aan rouwen nog niet toe?

Het dagelijks leven gaat door. Dat merken we aan alles. Het wordt wat meer voorjaar, de avonden worden wat langer, de zon schijnt wat meer en we genieten er van!
De clubavond, die goed was voorbereid door Vera en de leiding, is op de lange baan gezet. Het is voor Vera te moeilijk, voor de leiding té ingewikkeld geworden.

Maar toch... Vera gaat door en zet door. Een nieuwe datum wordt gepland. Want Vera wil hoe dan ook wél dat het thema homoseksualiteit breed besproken wordt door de kerk en dat het een onderwerp wordt waar je over mag praten. Ze wil laten zien dat het kan: je kunt zomaar in de kerk zitten én lesbi zijn. Het één sluit het ander niet uit. En ze zijn er! Dat bewijst onze dappere dochter maar weer! En lezer, denk vooral niet dat ze in jouw kerk niet zitten!! Ze zijn er, maar stappen er ook vaak uit, vanwege het onbegrip door gemeenten. Wat een schuld ligt hier in mijn hart en in die van vele gemeente(lede)n...
 Laten we daarvoor waken met elkaar, houd ze er bij, oordeel niet, maar neem deze mensen in liefde op in jouw gemeente. Ze horen er bij!!!!



3 opmerkingen:

  1. Ze horen er zeker weten bij.
    Wat zou een kerk zijn zonder zich te ontfermen over homoseksuelen? Een kerk waar Jezus zich zeer waarschijnlijk (ook) niet welkom zou voelen ....

    Mag ik een quote van mijn geestelijk vader delen hier? Bij je stukje moest ik er meteen weer aan denken:

    "Christianity is not about building an absolutely secure little niche in the world where you can live with your perfect little wife and your perfect little children in your beautiful little house where you have no gays or minority groups anywhere near you. Christianity is about learning to love like Jesus loved and Jesus loved the poor and Jesus loved the broken."
    ―Rich Mullins

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Hans, heel mooi dat je dit met ons wilde delen!

    BeantwoordenVerwijderen